شاید با گفتن جمله که این جنس چینی هست، کمی در خرید کالا تامل کنید، اما تمام کالاهای چین، به اصطلاح جنس بُنجل چینی نیستند، بلکه بسیاری از آن‌ها از مواد با کیفیت بالا ساخته شده است. چه بپذیریم چه نپذیریم، امروزه کشور چین توانسته با کمک نیروی کار ارزان و قیمت کم، محصولاتش را به بازار جهانی صادر کند. به همین دلیل سرمایه‌داران و واردکنندگان به فکر ورود کالای چینی به ایران می‌کنند، به خصوص بعد از تحریم‌هایی که دوباره به ایران برگشته است. اگر شما هم تصمیم دارید به این مسیر واردات قدم بگذارید، خواندن نکاتی که در اینجا گفته شده است، کمک‌تان می‌کنند.واردات کالا از هر کشوری مراحلی دارد که باید آن را طی کرد.در ادامه با مراحل واردات کالا از چین آشنا خواهید شد.

قبل از هرچیزی باید ببینید کالایی که قصد واردات آن را دارید کالای مجاز است یا مشروط یا ممنوع. کالایی که وارد می‌کنید باید در دسته مجاز قرار بگیرد که در ادامه راجع به کالاهای پرسود وارداتی از چین برایتان خواهیم گفت.

راه‌های وارداتبرای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره خدمات واردات با ما تماس حاصل نمایید.

تلفن: ۸۸۵۶۶۱۵۰-۰۲۱

مراحل واردات از چین

چند مرحله اصلی را برای واردات از این کشور به ایران باید بگذرانید. این مراحل عبارت است از:

  • انتخاب محصول

با توجه به شرایط کشور چین و همچنین شرایط واردات ایران، کالا را انتخاب کنید. در نظر داشته باشید کالایی که انتخاب کردید، ممکن است در شهرهای مختلف چین، با کیفتی‌های متفاوت تولید شود. در نتیجه حواس‌تان به کیفیت محصول مورد نظرتان نیز باشد.

  • انتخاب فروشنده

حالا باید کارخانه، تولید کننده و یا شرکت مورد نظر را اعتبار سنجی کنید. در چین فروشنده‌ها چند دسته‌اند: تولید کننده، مونتاژ کننده، شرکت‌های بزرگ و کوچک، شرکت‌های وارد کننده. با توجه به گروه کالایی که انتخاب می‌کنید، فروشنده را می‌توانید از طریق سرچ در وب سایت‌های بیزینس تو بیزینس، مثل علی بابا پیدا کنید که اطلاعات تماس تولیدکننده‌های چینی را بدست آورده و  با آن‌ها مکاتبه کنید.

  • دریافت مشخصات فنی و نمونه کالا

بهتر است برای آنکه از گول زدن برخی از فروشندگان چینی در امان بمانید، قبل از خرید، یک نمونه کالا دریافت کرده و به دقت آن را بررسی کنید. لیست قیمت هم در همین گیر و دار بگیرید. قابلیت خود را به عنوان یک ایرانی برای تخفیف گرفتن، فراموش نکنید. از آن در این مورد نیز استفاده کنید.

  • دریافت پیش فاکتور

قبل از دریافت پرفورما یا همان پیش فاکتور بر سر قیمت و نحوه پرداخت و تحویل کالا توافق کنید. همزمان از چند شرکت چینی معتبر، پیش فاکتور دریافت کنید و بهترین و مناسب‌ترین آن‌ها را برای خرید نهایی انتخاب کنید.

  • ارسال حواله

حالا باید بخشی از مبلغ را به صورت درآمد ارزی با دلار یا یوان حواله بزنید تا در صورت عدم موجودی کالا، تولید کننده اقدام به تولید کالای مورد نظر شما کند.

  • ثبت سفارش

تا چند سال قبل، ثبت سفارش، قبل از ورود کالا انجام می‌شد تا روند ترخیص زودتر انجام شود. اما در حال حاضر برای ثبت سفارش باید شماره قبض انبار را داشته باشید. بعد از ثبت سفارش کد اظهار کالا باید به سیستم گمرک ابلاغ شود که معمولا حدود یکی دو روز زمان می‌برد.

  • دریافت اطلاعات گمرکی

در اینجا باید از تعرفه گمرکی و شرایط ورود کالا به کشور باخبر باشید. هزینه‌های گمرکی و حمل و نقل را در نظر بگیرید و قیمت نهایی کالا را محاسبه کنید. قیمت نهایی تمام هزینه‌های کالا از خرید تا ترخیص و حمل و نقل است.

  • ترخیص کالا

در این مرحله ثبت سفارش انجام می‌شود که برای این کار نیاز به کارت بازرگانی دارید. اگر کالای شما نیاز به استاندارد اجباری داشته باشد، به آزمایشگاه فرستاده می‌شود و اگر باید از نهاد یا ارگانی خاصی مجوز ورود بگیرد، در این مرحله انجام می‌شود. برای ترخیص شما به قبض انبار، بارنامه،  پکینگ لیست، پیش فاکتور، و گواهی مبدا نیاز خواهید داشت.

خرید و ترخیص کالا از چین

خرید و ترخیص کالا یک فرایند پیچیده و زمانبر است که در این میان، راهنمایی از شرکت بازرگانی معتبر به شما کمک خواهد کرد. در ابتدا باید با طرف چینی خود مذاکره کنید و بعد از توافق بر سر قیمت، تعداد کالا، زمان تحویل و روش حمل و .. قرارداد را منعقد کنید. سپس قبل از ارسال محموله، کالا را از نظر کیفیت و سلامت و اصالت همان چیزی که سفارش داده‌ بودید بررسی کنید.  بعد از دریافت پیش فاکتور محموله را به گمرک چین منتقل می‌کنید. حالا روال تشریفات گمرکی چین و حقوق گمرکی را طی کرده و محموله را آماده ارسال به گمرک ایران می‌کنید. معمولا کالاهای وارداتی چینی در گمرک بندرعباس ترخیص می‌شوند.

خرید و ترخیص کالا از چینهزینه واردات از چین

هزینه‌ای که برای شما در این مسیر آب می‌خورد به موارد زیادی بستگی دارد. هزینه‌ها شامل خرید کالا در مبدا که فوب کالا نامیده می‌شود، هزینه‌های حمل و نقل، انبارداری، باربری، تخلیه، کارشناسی کالا و… است. جمع هزینه‌های زیر، قیمت واردات کالا را به شما می‌دهد.

قیمت خرید کالا از کارخانه چین که معادل حواله یوان و کارمزد آن است.

  • هزینه برداشت کالا از کارخانه تا بندر یا فرودگاه
  • ترخیص از گمرک چین و حمل هوایی یا دریایی به گمرک ایران
  • ترخیص کالا از گمرک ایران
  • خروج از گمرک ایران و حمل تا انبار موردنظر

با جمع مبالغ فوق، هزینه واردات از چین را می‌توانید محاسبه کنید.

مشاوره واردات از چین

بهترین کالا برای واردات، کالاهایی مانند دارو، وسایل مصرفی مثل دستکش، تجهیزات پزشکی، وسایل الکترونیکی، لوازم دیجیتال، وسایل کشاورزی، پوشاک، کیف و کفش است. این کالاها جزو پرسودترین کالاهایی است که می‌توانید از چین وارد کنید.

میزان سرمایه لازم برای واردات، با توجه به زمینه فروش کالای چینی شما در بازار ایران دارد. کیفیت کالای چینی در شهرهای مختلف چین و تولیدکننده‌های مختلف، متفاوت است. بنابراین قبل از خرید حتما مطمئن شوید کالا و تولیدکننده‌ای که انتخاب کردید، حتما کیفیت مورد نظر شما تامین کند. بیشتر از آن که سرمایه مهم باشد، بازارسنجی شما و نیاز مشتریان شما اهمیت دارد.

بهتر است قبل از هر چیز با فرهنگ بازار چین آشنا شوید. دانستن زبان چینی نیز در این مسیر به شما کمک خواهد کرد.

چینی‌ها یک اصطلاحی دارند به نام : گو آن شی. یعنی چی؟ روابط مستحکم تجاری و اجتماعی باعث سوددهی دو طرفه می‌شود که چینی‌ها خیلی به آن عقیده دارند.

تنظیم یک قرارداد که تمام جزییات از شرایط پرداخت تا نحوه حمل گرفته، بین تولید کننده چینی و شما که یک خریدار ایرانی هستید، باعث می‌شود ریسک معامله و اختلاف نظر بین دو طرف به حداقل برسد.

برای خریدهای عمده، حمل دریایی و دریافت با کانتینر مناسب‌ترین گزینه است. اما برای واردات جزئی حمل هوایی، سریع‌تر و امنیت بیشتری دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره بازرگانی رایگان با ما تماس حاصل نمایید.

تلفن: ۸۸۵۶۶۱۵۰-۰۲۱

جمع بندی

همچنان واردات از چین حجم بسیار زیادی دارد و نمی‌توان با قطعیت گفت تمام کالاهای وارد شده بی‌کیفیت هستند؛ چراکه محصولات کمپانی‌های بزرگ دنیا نیز در چین تولید می‌شود. اما واردات از چین شرایط و ضوابطی دارد که باید رعایت کنید و بدانید اگر قرار است سرمایه‌گذاری کنید باید روی چه محصولاتی باشد.

فهرست