واردات کالا از تایوان

 

تایوان یکی از کشورهای قوی در زمینه صادرات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات است. وجود نمایندگان بزرگی همچون ایسوس، ام اس آی و گیگاتک در ایران، نشان از قوی بودن شرکت‌های تایوانی در این زمینه دارد. این کشور در سواحل شرقی چین قرار گرفته است و روال واردات از تایوان شبیه به واردات از چین است. تایوان را معمولا با قطعات کامپیوتر، منسوجات، پلاستیک، لوازم الکترونیک و فلزاتش می‌شناسند. بنابراین اگر شما هم قصد واردات از تایوان دارید، این مطلب راهنمایی‌تان خواهد کرد.

مراحل واردات از تایوان

در ابتدا برای واردات کالا از تایوان یا هر کشور دیگر باید یکسری روال مشخص و ملزوم را طی کنید.

  • انتخاب محصول و فروشنده

بعد از آنکه محصول مورد نظر خود را برای واردات از تایوان انتخاب کردید، باید به فکر انتخاب فروشنده باشید. برای این کار با توجه به گروه کالایی که انتخاب کردید، می‌توانید از طریق سرچ در گوگل یا جستجو در سایت‌های بیزینسی مانند علی بابا، با تولید کننده مورد نظر خود مکاتبه کنید.

  • دریافت نمونه کالا

حالا زمان آن رسیده است که مشخصات فنی و نمونه‌ ازکالایی که قصد واردات آن را دارید، دریافت کنید.

  • دریافت پیش فاکتور

برای دریافت پیش فاکتور ابتدا بر سر قیمت با طرف تایوانی خود به توافق برسید. می‌توانید همزمان از چند شرکت تایوانی پیش فاکتور دریافت کرده و مناسب‌ترین و باکیفیت‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

  • ارسال حواله

سپس بخشی از مبلغ را برای تولیدکننده به صورت حواله ارزی دلار، حواله می‌زنید تا شروع به ساخت یا تولید کالای مورد نظر شما کند.

  • کارهای گمرکی

برای واردات از هر کشوری باید اطلاعات گمرکی خود را بالا ببرید. در این مرحله با توجه به تعرفه‌های گمرکی و هزینه حمل و نقل، هزینه نهایی را می‌توانید محاسبه کنید. اگر موارد پیش فاکتور و قوانین گمرکی چه در تایوان و چه در ایران را مورد بررسی قرار دادید و مورد تاییدتان بود، باید هزینه‌های گمرکی و حمل و نقل را نیز در نظر بگیرید و قیمت نهایی را بررسی کنید. حقوق گمرکی بر اساس ارزش سیف کالا بررسی می‌شود.

در مورد شیوه حمل و نقل و زمان تحویل کالا  نیز با طرف تایوانی خود وارد مذاکره شوید. حمل بار از تایوان می‌تواند به صورت هوایی یا دریایی صورت پذیرد. حمل هوایی در فرودگاه‌هایی از تایوان مانند سونگ شان تایپه، فرودگاه بین المللی تائویوان، تیچون و تاینان، انجام می‌شود. حمل هوایی نسبت به حمل دریایی از تایوان، سریع‌تر و مدت زمان کمتری می‌برد تا به دست شما برسد اما معمولا بین ۳ تا ۵ روز زمان می‌برد. البته حمل هوایی برای بار و محموله‌ای مناسب است که کمتر از ۱۵۰۰ کیلوگرم باشد.

حمل دریایی نیز از طریق شهرهایی از تایوان که در مجاورت دریا قرار دارند، صورت می‌گیرد. مانند بندر کائوسیونگ، کلانگ و بنادر شهر تایپه. که به سمت بنادر گمرکی ایران ارسال می‌شود.

  • ترخیص کالا

در مرحله ترخیص کالا پس از انجام کارهای اداری لازم و ارائه قبض انبار، بارنامه،  پکینگ لیست، پیش فاکتور، و گواهی مبدا، می‌توانید کالاهایتان را از انبار گمرک ترخیص کنید.

در تایوان دو نوع نمایندگی برای صادرات از این کشور وجود دارد که شما برای واردات به ایران باید با آن‌ها آشنا باشید. نماینده نوع اول به صورت حق العمل کار(کمیسیونر) است که طرف مذاکره به عنوان خریدار، تولید کننده کالای شما را یافته و در مذاکرات بازرگانی به شما کمک می‌کند.

در این حالت، تولید کننده مسئول کیفیت کالا را دارد و خود، کالا را صادر می‌کند. اما در نوع دوم به صورت شرکت‌های تجاری است. یعنی اعتبار به نام نماینده است و کالا توسط او از تولید کننده خریداری می‌شود که در نوع دوم تضمین کیفیت و صادرات کالا بر عهده نماینده است. در این روش معمولا هزینه‌های اضافی وجود دارد که باعث می‌شود خریدار که شما هستید، مبلغ قابل توجهی به نماینده پرداخت کنید.

ترخیص کالا از تایوان

قبل از ورود کالا به گمرک شما باید از فروشنده پیش فاکتور گرفته باشید و ثبت سفارش انجام داده باشید و ایران کد و استانداردهای لازم را به دست آورید. همچنین برای برخی کالا از نهادهای مربوطه نیازمند مجوز هستید. سپس بعد از بارنامه کردن کالا و حمل آن به سمت ایران، کالا که به گمرک رسید به شما اطلاع می‌دهند که می‌توانید خودتان یا ترخیص کار رسمی‌تان به گمرک بروید.

هزینه واردات از تایوان

تایوان، مهد تولد شرکت‌هایی معروفی مانند اچ تی سی، ایسوس، ایسر، دی لینک، فاکسکان و کوئنتا کامپیوتر است. در نتیجه شاید بهترین اقلامی که می‌توان از تایوان وارد کرد، پلاستیک، منسوجات، لوازم الکترونیکی و دیجیتال باشد.

برای واردات از تایوان یا چین، نمی‌توان رقم مشخصی را تعیین کرد چرا که این رقم بستگی به نوع تجارت و بیزینس شما دارد و کالایی که قصد وارد کردن آن را دارید. اما به طور کلی اگر قصد وارد کردن لوازم خانگی یا دیجیتال مثل موبایل و کامپیوتر را دارید، با توجه به اینکه نیاز به تایید وزارت امور خارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت دارید تا بتوانید ثبت سفارش اولیه را انجام دهید، شاید بتوان به طور حدودی حداقل سرمایه لازم برای واردات لوازم خانگی را چیزی حدود ۴ میلیارد تومان در نظر گرفت.

اگر قصد واردات موبایل، تبلت و کامپیوتر دارید، نیاز به ۳۰۰ تا ۷۰۰ هزار دلار سرمایه دارید؛ چرا که نیاز به مجوز صنعت و معدن و اتاق اصناف برای واردات این قبیل کالاها دارید.

حداقل هزینه برای واردات از تایوان

به طور کلی قبل از وارد کردن کالا، بازار و نیاز مشتری را بسنجید. بسیاری از کالاهایی که در ایران، فروش بالایی دارند، چندان کالای مناسبی برای واردات نیستند. چرا که علاوه بر مجوزهای زیادی که باید از ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف بگیرید، عملا سرمایه شما از دست می‌رود.  بنابراین قبل از خرید کالا، مجوزهایی  را که باید برای واردات آن داشته باشید، بررسی کنید.

تعرفه گمرکی را فراموش نکنید! در تعرفه گمرکی تمام هزینه‌های گمرکی مربوط به کالایی که قصد واردات آن را دارید، نوشته شده است. درنتیجه با بررسی این تعرفه می‌توانید از عوارض گمرکی و هزینه‌های مربوط به آن باخبر شوید.

در طی کردن روال واردات و انجام کارهای بازرگانی در صورتی که آگاهی کامل در این زمینه ندارید، می‌توانید از شرکت‌های معتبر بازرگانی کمک بگیرید تا کمتر دچار مشکل شوید.

فهرست