ثبت سفارش و مجوز واردات

 

سناریوی جامع واردات

قانون تجارت خارجی ساده است!

ارائه کالا در قبال دریافت ارز

این تعریف ساده از مفهومی به نام خرید خارجی، بی شک نیاز روز افزون واردکنندگان و صادرکنندگان را به تسط بر قوانین حوزه کالا یا خدمات، حوزه های مرتبط با ارز، رویه های واردات و صادرات و همچنین توانایی پیش بینی و تحلیل تاثیرات ناشی از شرایط سیاسی و اقتصادی بر این تعریف را دوچندان میکند.

بر این باور هستیم که دیدگاه صحیح خرید خارجی و اجرای گام به گام فرایند های آن، منجر به نتیجه مطلوب و مورد انتظار طرفین معاملات بین المللی خواهد شد، لذا همین امر باعث شده است که واردات کالا در ایران، نیازمند نگاه جامع و گسترده به فرآیندها، محدودیت ها و قوانین به روز شده و همچنین دانش کاربردی از ابزارها و امکانات را دارد.

در ابتدای کار، نیاز به داشتن اطلاعات و محدویت های پیش رو در حوزه های خرید و حمل و ترخیص از جمله:

  • فروشنده
  • صادرکننده
  • واردکننده
  • خریدار
  • تعرفه
  • شرایط ارزی
  • شماره حساب
  • ترم قرارداد
  • نوع سند بارنامه
  • ارزش اظهاری
  • سامانه های ارتباطی
  • زمان

داریم که با بررسی راهکار ها و تدوین سناریوی جامع واردات، بتوان در هر مرحله از خرید خارجی، از بروز مشکلات و هزینه های اضافه جلوگیری شود. در حال حاضر بدون داشتن یک سناریو برای واردات، قطعا متحمل هزینه های گزاف و از دست دادن زمان زیادی در واردات کالا خواهیم شد.

بازرگانی وین ورد با در نظر گرفتن تمامی موارد اشاره شده در ابتدا با دریافت اچ اس کد محموله وارداتی به بررسی شرایط آن از جمله محدویت های ارزی از جمله اولویت بندی کالایی، نوع تخصیص ارز، شماره حساب های ارزی ارائه شده توسط فروشنده و شرایط انتقال ارزی می پردازد، در این مرحله با توجه به تسلط قوانین گمرکی حتی پیشنهاد هایی در خصوص اچ اس کد درست محموله وارداتی نیز میگردد.

سپس به بررسی تحلیل شرایط اخذ مجوز واردات محموله با توجه به شرایط و اعتبار کارت های بازرگانی، توجه به تعاملات و همکاری های بانک های عامل معرفی شده و در نهایت ثبت سفارش می کند.

ارتباط با تامین کننده خارجی و اعلام شرایط حمل و چگونگی تنظیم اسناد منطبق با شرایط سناریو، تضمین کننده یک اظهارگمرکی درست با حداقل ریسک های ناشی عدم اجرای قوانین ایران خواهد بود.

در ادامه با بررسی جزئیات هر مرحله، خدمات وین ورد در حوزه واردات را تشریح می کنیم.

ثبت سفارشات واردات کالا

یکی از مهمترین اسناد و به منزله مجوز واردات کالا به کشور می باشد ، انجام ثبت سفارش باید قبل از هر گونه تشریفات گمرکی و ارزی انجام شود.

طبق ماده ۸ قانون مقررات صادرات و واردات، ورود هر گونه کالا به ایران منوط به ثبت سفارش تایید شده از وزارت صمت می باشد. در زمان ثبت سفارش به نوعی برنامه و شرایط خرید خود را به دولت اعلام میکنیم، مواردی از جمله اینکه چه کالایی میخریم؟ از کدام کشور خریداری میکنیم؟ چه میزان ارز و به چه روشی انتقال ارز را انجام میدهیم؟ به چه شیوه ای محموله را حمل میکنیم؟ در کدام گمرک ترخیص میکنیم؟ و تمام اطلاعاتی از این دست بیان خواهد شد.

تنظیم یک ثبت سفارش موفق، نیاز به تسلط به قوانین ارزی، کالایی و شرایط سیاسی و اقتصادی و همچنین آگاهی کامل از تمام الزامات رویه های واردات کالا می باشد که به نوعی ماحصل آنچه در سناریوی واردات بررسی شده است، بیان خواهد شد.

بازرگانی وین ورد با دارابودن نیروهای تخصصی و مجرب و همچنین بهره گیری از قوانین رسمی کشور و دارایودن کارت های بازرگانی متناسب با شرایط انواع محموله های وارداتی به صورت کاملا قانونی اقدام به ارائه راهکار و انجام ثبت سفارشات می کند.

اخذ مجوزهای واردات کالا

                طبقه بندی های مربوط به انواع مجوز های واردات در چهار حوزه مختلف انجام میگردد:

  1. مقررات سازمان توسعه تجارت
  2. مجوزهای ارزی وزارت صمت
  3. مجوزهای فنی مربوط به کالا
  4. مجوز تخصیص ارز از بانک مرکزی

مجوزهای سازمان توسعه تجارت: پس از انجام ثبت سفارش و تایید اولیه سازمان توسعه تجارت مبنی بر بلامانع شرایط اولویت بندی کالایی و مقررات کلی در زمینه واردات محصول مورد نظر از جمله پروفرما و تاریخ آن و بررسی محدودیت ممنوع المعامله بودن شرکت های فروشنده و … به منظور بررسی نهایی و تاییدات ثبت سفارش، وزارت صمت به بررسی ثبت سفارش ایجاده شده در حوزه تامین کالا و شرایط ارزی آن میپردازد.

مجوزهای ارزی وزارت صمت: هر ثبت سفارش به منظور تامین کالا به ایران انجام میگردد، وزرات صمت با بررسی قراردادهای تامین کالا با تولید کننده، مشاهده سوابق واردات کالا، بررسی تعهدنامه های محضری به منظور حصول اطمینان از ورود کالا به کشور و … میپردازد، در این مرحله تنظیم مدارک بسیار مهم می باشد لذا کارشناسان بازرگانی وین ورد با آماده سازی و تنظیم درست مدارک و مستندات مورد نیاز و همچنین حضور فعالانه در وزارت صمت و ارتباط موثر با کارشناسان وزارتخانه، سعی در اخذ مجوز در کوتاهترین زمان ممکن می نماید.

مجوزهای فنی: هر کالایی که در ثبت سفارش عنوان شده است، بنا به نوع و ماهیت آن گاها نیاز به اخذ مجوز از سازمان های ذیربط از جمله استاندارد، بهداشت، عذا و دارو، انرژی اتمی، صنایع الکترونیک، ارتباطات رادیویی، ارشاد و … می باشد. تشکیل پرونده در هر کدام از این سازمان های ذیربط نیاز به تسلط بر روی فرآیند های آن و آماده سازی اسناد و مستندات مربوط به خود را دارد که در صورت عدم تاییدات، ثبت سفارش ایجاد شده مردود خواهد شد و اجازه واردات داده نمیشود.

با توجه به بروزرسانی قوانین داخلی و تغییرات مداوم، مدیریت اخذ مجوز ها نیاز به مهارت و تسلط کافی به منظور نهایی سازی ثبت سفارش را دارد.

مجوز تخصیص ارز از بانک مرکزی: بعد از نهایی شدن مجوز واردات کالایی، نوبت به اخذ تخصیص ارز از بانک مرکزی با توجه به گروه بندی کالایی اعطا شده در ثبت سفارش می باشد، به صورت کلی تخصیص ارز از بانک مرکزی به سه دسته تقسیم میشود:

  • بانکی – کالاهای اساسی
  • بانکی – خرید ارز از سامانه نیما
  • بانکی – خرید ارز حاصل از صادرات
  • غیر بانکی – با نام “بدون انتقال ارز” شناخته میشود که در حال حاصر ممنوع است.

محدویت های ارزی و شرایط اقتصادی و توجه به بوروکراسی اداری هر کدام از این تخیصیص ها، الزاماتی را به وجود می آورد که در صورت درخواست نامتطبق با شرایط ذکر شده، گاهی ماه ها صف انتظار تاییدات مجوز تخیصیص را باید پذیرا باشیم.

در انتها با توجه به پیچیدگی موضوعات مربوط با اخذ مجوزهای مربوط به واردات کالا سعی شده است که با به روز نگهداشتن دانش و اطلاعات مربوط به این حوزه ها و با تکیه به سناریوی جامع واردات، بهترین و مطمئن و سریعترین زمان اخذ مجوز ها را داشته باشیم.

مدیریت حمل و تهیه اسناد بازرگانی

فارغ از دغدغه تجار و بازرگانان در خصوص یافتن ارزانترین و سریعترین سرویس حمل خارجی به منظور بارگیری و ارسال محموله های تولید شده به ایران، نگاه تخصصی و تنظیم اسناد حمل و سایر اسناد خارجی مرتبط از جمله بارنامه، یکی از مهترین رویدادهای خرید خارجی می باشد که کاملا وابسته به وسیله حمل، فورواردر و شیپر محموله می باشد و این امر تنها در صورتی حاصل میشود که شرایط ثبت سفارش، شیوه پرداخت وجه و شرایط اظهار گمرکی را به صورت کاملا مرتبط و وابسته به هم دیده باشیم.

شناسایی و ارزیابی فورواردرها و لاین های کشتیرانی، امکانات انبار داری برای محموله های خرده بار، دارابودن شماره حساب های متعدد و مجوزهای صادرات در مبدا کالا، بهره گیری از امکانات سوئیچ بارنامه و کراس استاف در مدیریت حمل محموله های تحریمی و همچنین آشنایی کامل با گمرکات مقصد کالا، از مهمترین ویژگی های این خدمت می باشد.

تمامی این موارد به دلیل یکپارچگی مدیریت دفاتر وین ورد در کشورهای چین و تایوان و ایران و بهره گیری از متخصیص این حوزه و رصد فرآیندها با توجه به سناریوی جامع واردات، باعث ایجاد تمایز و ارائه خدمات شایسته به تجار و واردکنندگان ایرانی شده است.

مدیریت ترخیص و اظهار گمرکی

زمان بر بودن و دست و پنچه نرم کردن در یکی از پر چالش ترین مراحل واردات کالا، مربوط به گمرک ایران می باشد. این مرحله در حقیقت به عنوان آخرین حلقه واردات کالا می باشد که گاها مجالی به منظور تصحیح اشتباهات صورت گرفته در آن داده نمیشود.

  1. توجه به مهلت زمانی مجوزهایترخیص از جمله مجوز ثبت سفارش، تخیصیص ارز، ظهر نویسی اسناد در بانک
  2. توجه به نام خریدار کالا در اسناد و ظهر نویسی و تطابق با نام اظهار کننده کالا در گمرکات
  3. توجه به ارزش اظهاری و ارزش و تعرفه گمرکی در زمان اظهار کالا
  4. توجه به سابقه واردات کالاهای مشابه و همانند در گمرکات ایران
  5. توجه به شناسه گمرکیTSC و ایجاد آن در صورت لزوم
  6. توجه به هزینه های ارزی مربوط به حق توقف کانیتنر و سایر هزینه های مربوط به انبارداری و تخلیه و بارگیری و …
  7. توجه به فرایند بازبینی اسناد در گمرکات ستادی و مقوله مرور زمان
  8. توجه به بهره گیری از تسهیلات گمرکی از جمله تضامین و سپرده و معافیت های گمرکی و …
  9. توجه به حضور و تشکیل پرونده در کمیسیون های ارزش، تعرفه و اختلافات گمرکی ناشی از بیش بود، کم اظهاری
  10. توجه به قوانین سامانه های پس از ترخیص از جمله انبارها
  11. توجه به الزامات رفع تعهد ارزی پس از ترخیص کالا

همگی این موارد در مدیریت ترخیص واردات کالا نمود پیدا میکند که نیاز به رصد و تسلط تمام قوانین گمرکی قبل از شروع واردات کالا با نگاه به سناریوی جامع واردات کالا می باشد.

وین ورد با بهره گیری از نیروهای مجرب و دانشگاهی در علوم مرتبط با حوزه تخصیص، دفاتر تخصصی در گمرکات اصلی کشور و همچنین ارتباطات موثر شکل گرفته با اساتید دانشگاهی و خبرگان گمرکی ایران و عوامل گمرکی در همه اداره های وابسته، توانسته است که تسلط کافی برای انجام مدیریت ترخیص محموله های وارداتی پیدا کند.

فهرست