گردنتان را نجات دهید

بخش اول

گردن درد ناشی از کرونا؛ اتفاقی به ظاهر اجتناب ناپذیر

بیماری کووید-۱۹ با هیچکس مهربان نبوده و از زمان شیوع، باعث آسیب بخش زیادی از افراد و قشرهای مختلفی از جامعه چه از نظر روانی و چه از نظر فیزیکی شده است. اگر چه ممکن است خانه‌نشینی و کار کردن از راه دور در قیاس با سایر آسیب‌های فیزیکی مسئله‌ای کوچک باشد، اما رعایت نکردن مسائلی در حین دورکاری می‌تواند منجر به آسیب‌هایی جدی در سلامتی افراد شود.

در حالی که ممکن است دورکاری تا الان برای برخی به یک فرآیند و اتفاق عادی در زندگی تبدیل شده باشد، اما همچنان کار کردن در شرایط نادرست در منزل، منبعی بالقوه برای بروز آسیب‌های جدید در کمر و گردن و یا ظهور دوباره‌ی دردهای قدیمی است. این دردها و مشکلات از قبل خود را نشان نمی‌دهند و ممکن است در یک روز عادی که شما در منزل مشغول کار هستید، تنها با فشردن یک دکمه کیبورد، ناگهان التهاب و درد در گردن و کمر شما شروع شود.

همه‌ی این‌ها به دلیل موقعیت نادرست بدن شما در حین کار کردن و به خصوص افتادگی گردن در حین کار با کامپیوتر یا نوشتن است. (قبل‌تر گفته‌ایم که خم کردن گردن به سمت جلو با زاویه ۴۵ درجه در حین کار کردن، نیرویی معادل یک وزنه‌ی ۲۲ کیلوگرمی به گردن شما وارد می‌کند). اما نگران نباشید، خوشبختانه برای پیشگیری از وقوع تمام این آسیب‌ها و دردها رعایت کردن تنها ۴ نکته‌ی ساده بسیار موثر است. اما پیش از معرفی این نکات بیاید در مورد سه منبع اصلی این دردهای مرموز صحبت کنیم.

محافظت از گردن

اولین دشمن گردن تکرار است؛

همیشه به ما گفته‌اند که تکرار، روشی برای به خاطر سپردن و یادگیری است. این حرف ممکن است در مورد آموزش و مسائل اینچنینی صادق باشد، اما یقینا تکرار فعالیت‌های یکسان و در بازه‎‌های زمانی مشخص امری به شدت ناگوار برای بدن است. این موضوع به خصوص برای مهره‌های گردن بدترین خبر است زیرا باید یکسره برای حفظ تعادل یک سر ۵ کیلوگرمی در تلاش باشد.

گردن دردِ کامپیوتری از رایج‌ترین آسیب‌ها در میان افرادی است که با کامپیوتر کار می‌کنند. وقتی که افراد با کامپیوتر و یا لپتاپ کار می‌کنند به صورت ناخودآگاه به سمت جلو خم می‌شوند. این موضوع امروزه در میان افرادی که با تبلت و موبایل کار می‌کنند نیز به وفور دیده می‌شود. تکرارِ هر روزه‌ی این موقعیت بدنی در حین کار کردن باعث تغییرِ شکلِ طبیعیِ ستون فقرات و ایجاد یک تنش و فشار همیشگی بر روی عضلات، تاندون‌ها و مفاصل گردن خواهد شد. تکرار، تکرار و تکرار این موارد منجر به آسیب‌های بسیار جدی‌تر در گردن و کمر خواهد شد.

دومین دشمن، موقعیت نامناسب بدن؛

تقریبا همه‌ی ما در طول زندگی با تذکر یک فرد دلسوز برای اصلاح وضعیت نشستن خود، قوز نکردن، کج نبودن و … مواجه شده‌ایم. باید بدانیم که نشستن و کار کردن در وضعیت نامناسب برای مدت طولانی باعث گرفتگی عضلات، کاهش جریان خون، و حتی مشکلات عصبی خواهد شد. اینجا تنها به چند مورد رایج از وضعیت ناصحیح بدن اشاره می‌کنیم:

کار با موس و کیبورد؛ خم شدن به جلو برای کار کردن با کیبورد و موس باعث گرفتگی عضلات بین گردن و کتف می‌شود. مخصوصا اگر این کار مکررا انجام شود.

خم شدن از لگن در هنگام نشستن؛ این موقعیت بدنی زمانی پیش می‌آید که پاها به خوبی توسط صندلی و زمین حمایت نمی‌شوند و نهایتا منجر به درد در ناحیه پایینی کمر می‌شود.

خم شدن شانه‎ها به سمت بالا؛ این زمانی اتفاق می‌افتد که ارتفاع میز و صندلی شما مناسب نیست و موس و کیبورد شما بیش از حد مرتفع است. تکرار این موقعیت باعث درد و آسیب ناگواری در ناحیه بین شانه و گردن خواهد شد.

و نهایتا سومین دشمن گردن، فشار تماس با سطح؛

فشار سطح، فشاری است که به واسطه‌ی تماس مداوم اعضای بدن با سطوح و لبه‌ها مانند سطح زمین، سطح میز، لبه میز و … به بدن وارد می‌شود. این فشار، جریان خون و عملکرد عصبی بدن را کاهش داده و همچنین با کاهش تحرک عضلات و تاندون‌های آن ناحیه خاص، گزگز شدن، تورم و یا ناراحتی بدنی را به همراه خواهد داشت. این فشار در نواحی دست‌ها، بازوان، ران پا، ساق و کف پا بیشتر مشاهده می‌شود.

ممکن است به این فکر بیافتید که هیچکدام از این اعضای بدن با گردن در تماس نیستند، اما باید در نظر داشته باشید که عملکرد بدن به مجموعه‌ای از واکنش‌های زنجیره‌ای وابسته است. یک مشکل در یک بخش از بدن به راحتی در عملکرد سایر نواحی تاثیرگذار است. بنابراین اختلال در ناحیه‌ای مانند بازوان، دومینو وار منجر به اختلال در عملکرد عضلات گردن و نهایت احساس ناراحتی و درد خواهد شد.

تنش‌ها و فشارهای سطح معمولا خیلی نامحسوس هستند و متاسفانه باعث عکس‌العمل سریع بدن نخواهند شد. برای مثال:

  • فشاری که لبه‌های صندلی به پای شما وارد می‌کنند.
  • فشاری که لبه‌های میز به مچ دست شما در حین تایپ کردن وارد می‌کند.
  • فشاری که موس به کف دست شما در حین کلیک کردن وارد می‌کند.
گردنتان را نجات دهید (بخش دوم)
راهنمایی ارگونومیک برای شما که به بدن خود اهمیت می‌دهید! (بخش سوم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست