ده نکته اساسی در خصوص برگشت ارز حاصل از صادرات

  1. کسر ارزش گداری تنها برای سال ۹۷ بوده و به میزان ۲۰٪ صحیح است
  2. رفع تعهد ارزی به میزان حداقل ۷۰٪ در سال های ۹۷ – ۹۸ و ۹۹ برای عودت طلب ارزش افزوده صادرکنندگان و فروش صادرکننده بعنوان صادرات ، توسط سازمان امور مالیاتی است
  3. تعهد ارزی در سال ۹۷ به میزان ۸۰٪ و سال ۹۸ به میزان ۱۰۰٪  و سال ۹۹ رفع تعهد قبل از ۳ ماه ۹۰٪ و تا ۴ ماه ۱۰۰٪
  4. مانده تعهد ارزی سالهای ۹۷ و ۹۸ مطابق روش سال ۹۹ است
  5. صادرات ریالی به کشورهای افغانستان و عراق و یا سایر کشورها منجر به  معافیت از رفع تعهد ارزی نمی گردد
  6. بخشنامه های رفع تعهد ارزی بانک مرکزی برای سال ۹۷ و ۹۸ و۹۹ در هر زمان صادر شده باشد مشمول موضوع از ابتدای سال خواهد بود بجز سال ۹۷ که از تاریخ ۹۹/۱/۲۲ به بعد خواهد بود
  7. عدم اخذ تعهد ارزی تا ۹۷/۵/۱۶ توسط گمرک از صادرکنندگان ، موجب عدم مسئولیت صادرکننده به عدم رفع تعهد ارزی نمی گردد
  8. رفع تعهد ارزی مشمول هر میزان صادرات – ولو یک دلار نیز می گردد!
  9. خروج کالا و تجهیزات و …  برای دفاتر نمایندگی و یا بصورت نمونه کالا در صورت داشتن کوتاژ صادراتی به هر میزان و ارزش باشد مشمول رفع تعهد می گردد
  10. صدور کالا و تجهیزات برای انجام امور خدمات فنی و مهندسی در کشورهای هدف ، در صورت عدم برگشت کالا و تجهیزات در موعد مقرر ، مشمول رفع تعهد ارزی می گردد.

برگشت ارز حاصل از صادرات

 اتاق بازرگانی همچنان یکی از ارکان صدور کارت بازرگانی است

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران: اتاق بازرگانی همچنان یکی از ارکان اصلی صدور کارت بازرگانی است و این طور نیست که از روند کار خارج شده باشد و همین امروز هم اتاق یکی از امضاکنندگان کارت بازرگانی است.
نکته‌ای که وجود دارد این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت، بندی را تعیین کرده است که مطابق با آن فرآیند مربوط به کارت بازرگانی باید از طریق سامانه جامع تجارت انجام شود.
وزارت صمت فقط یک بند جدید به فرآیند صدور کارت بازرگانی اضافه کرده
قانون‌گذار عقیده دارد که وزارت صمت به تمام سامانه‌های کشور و حساب‌های بانکی، سوء پیشینه و… دسترسی دارد و این امکانی را فراهم می‌کند که مسیر سریع‌تر پیش برود. از سوی دیگر، عقیده قانون‌گذار بر این است که با توجه به اینکه رتبه‌بندی بر عهده وزارت صمت است، روند کار بهتر پیش می‌رود.
در واقع سیاست‌گذار بر این باور است که اصالت و اهلیت فرد متقاضی از این مسیر جدید به شکل بهتری حاصل خواهد شد.
بر اساس این روش، متقاضی اول باید به سامانه جامع تجارت مراجعه و مدارک خود را وارد کند و در مرحله بعد در صورت تایید برای اتاق بازرگانی ارسال و در آنجا پرونده تشکیل می‌شود تا در نهایت اتاق بازرگانی کارت را صادر کند.
این مسیر قبلا از اتاق و سامانه متعلق به آن عبور می‌کرد، اما الان مسیر برگشته است. در حال حاضر متقاضی در ابتدا باید به وزارت صمت مراجعه کند و اگر تاییدیه‌ها انجام شد، اتاق امضای نهایی را انجام می‌دهد. این روندی است که از مرداد هم اتفاق افتاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست