فرآیند ضدعفونی کردن برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

 

فرآیند ضدعفونی کردن (Disinfection) امروزه با توجه به شیوع ویروس کووید-۱۹ بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. تا پیش از این، فرآیند ضدعفونی کردن بیشتر در محیط‌های عمومی و یا محیط‌های بهداشتی مورد توجه قرار می‌گرفت، اما با ورود بیماری کرونا و افزایش آگاهی عمومی در مورد فرهنگ‌های بهداشتی نامناسب سابق و خطرات ناشی از آن، این فرآیند راه خود را به منازل و محیط‎‌های کاری ما نیز باز کرده است. حال که انجام این فرآیند به بخش مهمی از زندگی روزمره‌ی ما تبدیل شده است، خوب است تا با آگاهی بیشتری نسبت به چگونگی این فرآیند، این کار را به شکلی صحیح و مطمئن انجام دهیم.

ضدعفونی کردن برای پیشگیری از کرونا

فرآیند ضدعفونی کردن (Disinfection) به معنای نابود کردن و غیرفعال کردن کامل باکتری‌ها و ویروس‌هاست.

این در حالی است که واژه‌ی Sanitize که در زبان فارسی به اشتباه باز به معنای ضدعفونی کردن در نظر گرفته می‌شود، تنها موجب کمتر شدن تعداد آلودگی‌ها و جرم‌ها بر روی سطوح و اشیا می‌شود و لزوما تمامی جرم‌ها را به طور کامل از بین نمی‌برد (هرچند با توجه با استانداردهای بهداشت عمومی روشی مطمئن برای جلوگیری از شیوع آلودگی است). در کنار این دو واژه، فرآیند پاک کردن (Cleaning) تنها جرم و آلودگی را از روی سطح مورد نظر برمی‌دارد و هیچ اقدامی در راستای کشتن جرم‌ها انجام نمی‌دهد. مشخصا در میان تمام این فرآیندها، فرآیند ضدعفونی کردن مطمئن‌ترین روش برای نابودی آلودگی‌ها و در امان ماندن از بیماری‌ها است.

فرآیند ضدعفونی کردن

اما ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که آیا الکل‌‌هایی که ما به صورت روزمره از آن استفاده می‌کنیم ضدعفونی‌کننده هستند؟ به صورت کوتاه پاسخ “بله” است. الکل که معمولا اتانول یا ایزوپروپانول است دارای خواص آنتی‌میکروبیال است و اگر با درصد خلوص مناسبی ساخته شده باشد، به وسیله‌ی یک پروسه‌ی خیلی ساده‌ی شیمیایی به اسم واسرشتن یا Denaturation میکروب‌ها را کاملا از بین می‌برد. این فرآیند در واقع با چسبیدن مولکول‌های الکل به پوشش پروتئینی سلول‌های ویروس یا باکتری مورد نظر شروع می‌شود. اندکی بعد این غشای پروتئینی توسط مولکول‌های الکل گسیخته می‌شود و محتویات سلول‌های باکتری‌ها و ویروس‌ها که عامل اصلی شیوع بیماری‌ها هستند در معرض محیط باز قرار می‌گیرند. این موجب منحل شدن محتویات سلول و انهدام کامل آن‌ها می‌شود. این پروسه کاملا مشابه با فرآیند شستن دست‌ها توسط آب و صابون است. پس اگر دسترسی به آب و صابون ندارید با خیال راحت می‌توانید دست‌ها و یا سطوح را با استفاده از الکل از شر میکروب‌ها و آلودگی‌ها در امان نگه دارید.

در انتها چند نکته را به خاطر داشته باشید:

  • الکل‌های دارای خلوص بین ۶۰ تا ۹۰ درصد در کشتن بخش اعظمی از ویروس‌ها و باکتری‌ها توانا هستند؛ از جمله کووید-۱۹٫
  • قبل از اینکه محیط را ضدعفونی کنید، بهتر است غبار و گرد و خاک از روی محیط برداشته شود.

و نهایتا اینکه، الکل‌های بهداشتی به دلیل زیاد بودن درصد خلوص، قابل خوردن نیستند و می‌توانند آسیب‌های جدی به بدن وارد کنند.

مشکلات ناشی از استفاده نامناسب از تبلت و تلفن همراه
تراز تجاری چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست