راهنمایی ارگونومیک برای شما که به بدن خود اهمیت می‌دهید! (بخش دوم)

 

در مقاله قبل، چهار مورد از گام های ضروری به منظور حفظ ارگونومی بدن در هنگام کار مورد بررسی قرار گرفت. در این مقاله به بررسی گام بیشتری می پردازیم.

گام پنجم؛ خوب ببینید و نگاه کنید.

به خاطر بسپارید که جلوگیری از خستگی چشم‌ها تا حد خوبی از احساس سردرد و کلافگی در انتهای روز پیشگیری می‌کند. اگر از کامپیوتر استفاده می‌کنید رعایت موارد زیر جدی بگیرید.

مانیتور باید:

  1. دقیقا روبه‌روی شما باشد؛ نه به چپ چرخیده باشد و نه راست. همچنین این نکته را به یاد داشته باشید که همواره با استفاده از اسکرول‌بار، صفحه نمایش را به گونه‌ای تنظیم کنید که محلی از صفحه که شما بیشترین توجه را به آن دارید، در مرکز مانتیور قرار بگیرد، نه بالا و نه پایین.
  2. به گونه‌ای تنظیم شود که مرکز آن دقیقا روبه‌روی بینی شما باشد؛ در نتیجه در هنگام کار کردن با کامپیوتر از چرخش بی‌جهت سر و گردن جلوگیری می‌شود.
  3. در ارتفاع مناسب قرار داشته باشد؛ در این صورت شما برای مشاهده‌ی مانتیور لازم نیست که سر خود را به بالا بچرخانید یا گردن خود را به سمت پایین خم کنید. به یاد داشته باشید، هنگامی که به صورت صحیح و راحت بر روی صندلی نشسته‌اید چشمان شما باید با نقطه‌ای بر روی مانیتور که در حدود ۶ سانتی‌متری از بالای مانیتور قرار دارد هم‌تراز باشد.
  4. در فاصله مناسب از چشمان شما باشد؛ این فاصله را به راحتی با دست خود تنظیم کنید. بهترین فاصله‌ی مانیتور تا چشمان به اندازه یه دست کامل است. دست خود را رو به جلو کاملا باز کنید و اگر نوک انگشتان شما صفحه مانیتور را لمس کرد بدانید که در فاصله مناسب نشسته‌اید. در این فاصله شما به راحتی و بدون اینکه سر خود را حرکت دهید می‌توانید محتویات صفحه مانتیور را ببینید. اگر احساس کردید که به خوبی جزئیات و محتویات را نمی‌بینید یا نمی‌توانید به راحتی متون را بخوانید، به جای اینکه سر و گردن خود را به جلو خم کنید، از فونت‌های بزرگتر استفاده کنید و یا تصویر را با زوم کردن بزرگ‌تر کنید.
  5. زاویه مناسبی نسبت به میز کار داشته باشد؛ در این صورت تصویر مانیتور کاملا در بازه‌ی بینایی شما قرار خواهد گرفت. بهترین زاویه برای مانتیور در حدود ۱۷ درجه نسبت به خط عمود بر میز است. در این صورت هنگامی که به طور صحیح نشسته‌اید و ارتفاع و فاصله صحیح مانیتور را تنظیم کرده‌اید، بر تمامی صفحه مانیتور مشرف خواهید بود.

 

ممکن است به نظر بیاید که رعایت تمامی این اصول امری زمان‌بر، خسته‌کننده و حتی در بعضی مواقع امکان‌ناپذیر است، اما رعایت تمامی این موارد تاثیر فوق‌العاده‌ای در کاهش خستگی، کلافگی و بدن‌درد در پایان یک روز کاری دارد. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم سری به محصولات ارگونومیک نگهدارنده مانیتور وین‌ورد بزنید تا تمامی این اصول ارگونومیک را به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان انجام بدهید.

گام ششم؛ درست بنشینید.

اگرچه تمامی گام‌های بیان شده در این دو مقاله از اهمیت خاصی برخوردارند اما تمام آن‌ها بدون صحیح نشستن شما بی‌ارزش است. شکل صحیح بدن در هنگام نشستن و کار کردن تا حد بسیار زیادی از آسیب‌های بدنی و عضلانی شما جلوگیری خواهد کرد. برای اینکه صحیح بنشینید کافیست مطمئن شوید که:

  1. در هنگام استفاده از کیبورد و ماوس مچ‌ دستتان خم نشده باشد. تا حد ممکن در هنگام کار با این دو وسیله مچ خود را در حالت افقی و صاف نگه دارید.
  2. زاویه آرنجتان صحیح است. در واقع زاویه‌ی بین ساعد و بازوی شما باید در حدود ۹۰ درجه یا اندکی بیشتر باشد.
  3. تا جایی که ممکن است بازوهایتان در مجاورت و به موازات بدنتان باشد. اگر بازوهایتان خیلی به داخل جمع شده و یا خیلی به سمت میز کشیده شده است، با دورتر شدن از یا نزدیک شدن به میز، موقعیت بدنی خود را اصلاح کنید.
  4. کمر شما به طور کامل توسط پشتی صندلی حمایت می‌شود. همچنین پاهای شما می‌بایست کاملا صاف بر روی زمین یا زیرپایی قرار بگیرد.
  5. سر و گردن شما کاملا مستقیم و در یک راستا هستند.

برای آشنایی با سایر گام‌های ایجاد یک محیط کار ارگونومیک با ما در مقاله‌ی بعدی و آخرین مقاله از این سری مقالات همراه باشید.

موبایل، دشمن گردن و کمر !!!
راهنمایی ارگونومیک برای شما که به بدن خود اهمیت می‌دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست