در پی فرآِیند صنعتی شدن کشورها در طول پنجاه سال اخیر. صنعت تاسیسات به عنوان یکی از صنایع پیشرو در کشور توانسته اند تا سهم بسیار زیادی از این تغییرات را دربرگیرد. از این رو توجه به واردات کالا در صنعت تاسیسات اهمیت بسیار زیادی دارد.
میانگین زمان مطالعه: ۲ دقیقه
بنا بر گزارشی در سال ۱۳۹۷، در این سال در حوزه صنعت تاسیسات سرمایشی و گرمایشی، حدود ۴۰ میلیون دلار در بخش صادرات و ۴۰۰ میلیون دلار در بخش واردات فعالیت شده است. علیرغم اینکه عمق ساخت کالاهای سرمایشی و گرمایشی در کشور بالای ۷۰ درصد است؛ هنوز هم واردات کالاهایی مانند کمپرسور، پمپ، ماشین آلات و… بخش مهمی از زنجیره تامین صنعت تاسیسات را تشکیل میدهد.
مراحل واردات کالا در صنعت تاسیسات
داشتن کارت بازرگانی مرحله اول در واردات کالا در صنعت تاسیسات است؛ شرکت های تولیدکننده که دارای کارت بازرگانی هستند، پس از استخراج HS Code کالای مورد نظر و بررسی امکان واردات و مجوزهای مورد نیاز آن، باید نسبت به ثبت سفارش اقدام نمایند. پس از اخذ مجوز واردات کالا در صنعت تاسیسات از وزارت صمت و نهادهای مرتبط، نوبت به دریافت تخصیص ارز از بانک مرکزی و حواله پول به تامین کننده میرسد؛ تحریمهای بانکی مانعی بزرگ در این مسیر هستند اما کماکان راه هایی جهت دور زدن این تحریمها وجود دارد. همچنین تحریمهای بخش حمل و نقل و عدم همکاری شرکتهای کشتیرانی در رابطه با محموله هایی که مقصد آنها ایران است فرایند واردات را پیچیدهتر کرده است. تغییر بارنامه، کراس استاف و ترانسشیپ از جمله راهکارهایی است که در این بخش میتواند به کار آید.
بیش از ۱۰ سال است که ما در شرکت بازرگانی وین ورد، راهکارهای واردات و صادرات کالا را به تولیدکنندگان و صاحبین صنایع ارائه میدهیم. خدمات دریافت مجوز واردات، تخصیص ارز نیمایی و ارز حاصل از صادرات، مدیریت خرید، انتقال ارز، کنترل کیفیت در مبدا، بارگیری محموله در مبدا و حمل تا مقصد و در انتها فرایند ترخیص در گمرکات ایران و رفع تعهد ارزی، بخشی از خدماتی است که وین ورد به مشتریان خود ارائه مینماید.